طريقة عمل المسقعة بالبشاميل

طريقة عمل المسقعة بالبشاميل
المسقعة بالبشاميل  بقلم أ/ داليا محمد محمود 🍆🍆🍆🍅🍅🍅🍅🌶🌶🌶🌶 شرايح باذنجان 🍆🍆🍆🍆 شرايح بطاطس ممكن تستغنو عنها حسب الرغبه 🍟🍟  صوص اللحمه  لحمه مفرومه بصل توم مفروم فلفل اخضر وممكن الوان طماطم مفرومه او معصوره🍅🍅🍅🍅 صلصه ريحان او زعتر🍀🍀🍀 ملح ، فلفل ببريكا لورا  بهارات لحمه او السبع بهارات رشه قرفه صوص البشاميل🍶🍶 ٢ معلقه كبيره دقيق ٢ معلقه كبيره زبده ٢ كوب حليب🍶🍶🍶 معلقه كبيره قشطه او مكعب جبنه قشطه ٢ صفار بيض او بيضه  ملح ، فلفل بشره جوزه الطيب  رشه بسيطه جدا بصل بودر ، قرنفل ، لورا مطحون  اختيارى مكعب مرقه جبنه موتزريلا  اختيارى بارميزان  ممكن نبدل الموتزريلا جبنه امينتال او شيدر   -بنقطع الباذنجان والبطاطس شرائح فى نفس الحجم ونرش على الباذنجان ملح ونتركه ينزل ميته 🍆🍆🍆 - بتقلى الباذنجان والبطاطس حتى ياخدو لون ذهبى 🍆🍆🍆🍆 - ولو حبينها خفيفه بنخلط معلقتين زيت زيتون مع ملح وبفرشاه بندهن شرايح الباذنجان والبطاطس وبندخلها الفرن على ورق خبز او فى الاير فراير 🍟🍟🍟🍟 - بنجهز صوص اللحمه بنشوح البصل والتوم والفلفل ثم نضع اللحمه ونقلب حتى تاخد لون ثم نضع الطماطم والصلصه والبهارات ونتركها تتسبك على نار…

إرسال تعليق