طريقة عمل المسقعة بالبشاميل

 


المسقعة بالبشاميل 

بقلم أ/ داليا محمد محمود

🍆🍆🍆🍅🍅🍅🍅🌶🌶🌶🌶


شرايح باذنجان 🍆🍆🍆🍆

شرايح بطاطس ممكن تستغنو عنها حسب الرغبه 🍟🍟 


صوص اللحمه 

لحمه مفرومه

بصل

توم مفروم

فلفل اخضر وممكن الوان

طماطم مفرومه او معصوره🍅🍅🍅🍅

صلصه

ريحان او زعتر🍀🍀🍀

ملح ، فلفل

ببريكا

لورا 

بهارات لحمه او السبع بهارات

رشه قرفه


صوص البشاميل🍶🍶

٢ معلقه كبيره دقيق

٢ معلقه كبيره زبده

٢ كوب حليب🍶🍶🍶

معلقه كبيره قشطه او مكعب جبنه قشطه

٢ صفار بيض او بيضه 

ملح ، فلفل

بشره جوزه الطيب 

رشه بسيطه جدا بصل بودر ، قرنفل ، لورا مطحون 

اختيارى مكعب مرقه

 

جبنه موتزريلا 

اختيارى بارميزان 

ممكن نبدل الموتزريلا جبنه امينتال او شيدر  


-بنقطع الباذنجان والبطاطس شرائح فى نفس الحجم ونرش على الباذنجان ملح ونتركه ينزل ميته 🍆🍆🍆


- بتقلى الباذنجان والبطاطس حتى ياخدو لون ذهبى

🍆🍆🍆🍆

- ولو حبينها خفيفه بنخلط معلقتين زيت زيتون مع ملح وبفرشاه بندهن شرايح الباذنجان والبطاطس وبندخلها الفرن على ورق خبز او فى الاير فراير 🍟🍟🍟🍟


- بنجهز صوص اللحمه بنشوح البصل والتوم والفلفل ثم نضع اللحمه ونقلب حتى تاخد لون ثم نضع الطماطم والصلصه والبهارات ونتركها تتسبك على نار هاديه

🍆🍆🍆🍅🍅🍅🍅🍟🍟🍟🍟🌶🌶🌶

- البشاميل بنضع الزبده تسيح وعليها الدقيق يدوب يطلع ريحته وننزل عليه بالحليب والبهارات ونقلب حتى يتقل القوام واول مايبدا يغلى نضع القشطه ونقلب حتى تذوب تماما مع البشاميل ونطفى ويترك ليبرد شويه ثم نخفق صفار البيض او البيضه مع رشه فلفل وتضاف للبشاميل ودى ضروريه عشان البشاميل هنا لازم يكون متماسك مش جوسي زى المكرونه بشاميل 

🍆🍆🍅🍅🌶🌶🍟🍟🍟🍟

- فى الصنيه او البيركس بنضع معلقتين من البشاميل ثم بنرس شرايح البطاطس وعليها شرايح باذنجان وجزء من صوص اللحمه وعليه رشه من الجبن و معلقتين

صل على النبي

إرسال تعليق

قواعد نشر التعليقات:

1- لا إساءة أو مشاجرات
2- التعليقات الإيجابية والإقتراحات والآراء فقط

الانضمام إلى المحادثة

الانضمام إلى المحادثة