طريقة عمل المتدلعة


 

🔴 المتدلعه 😋❤️❤️❤️

بقلم أ/ داليا محمد محمود

💥المكونات 👇

ربع كيلو دقيق سميد

ربع كيلو كنافه

ربع كيلو كريم شانتيه

كوب سمن بلدي

نصف كوب قشطه

٣معالق لبن بودره 

 معلقتين كبار عسل كلوجوز او عسل أبيض او شربات تقيل

كوب لبن

معلقتين جوز هند

👈 الشربات

كوبين سكر 

 كوبين ماء 

 فانليا 

 ليمونه

👈 صوص الكراميل

كوب سكر 

 كوب ماء 

 ٢٠٠جرام شيكولاته بيضاء 

 معلقتين نشا على ٣معالق ماء

💥الطريقه 

👈اولا هنعمل البسبوسه نضيف دقيق السميد وعليه جوز الهند ولبن البودره والسمن ونقلهم مع بعض وبعدين اللبن يكون دافئ ندوب العسل فيه ونضيفه على البسبوسه وندهن الصنيه بالسمن او الزبده ونضيف دقيق السميد وندخلها الفرن


👈 تانى خطوه الكنافه  مفرزه فى الفريز قبلها بيوم نقطعها صغير جدا ونضيف عليها السمنه وتدهن الصنيه ونضيف الكنافه فيها وندخلها الفرن

👈تالت خطوه الكريم شانتيه

ضفت الكريم شانتيه وعليه نصف كوب ماء مثلج ونضيف القشطه مع الضرب بالمضرب لحد ما القوام يكون كريمى لما تحتاج ماء هضيف ليها🌷

👈 صوص الكراميل

هضيف السكر على النار يتكرمل لحد اللون الذهبى وهضيف كوب ماء عليها تأخذ غلوه وهضيف الشكولاته البيضاء لحد ما تذوب مع الكراميل وبعدين معلقتين نشا متذوبين فى ٣ معالق ماء

في صينية يتم عمل طبقات المتدلعة كما مبين في الصورة

الكنافة  ثم طبقة الكريم شانتيه

ثم البسبوسة  ثم الكراميل

إرسال تعليق

قواعد نشر التعليقات:

1- لا إساءة أو مشاجرات
2- التعليقات الإيجابية والإقتراحات والآراء فقط

الانضمام إلى المحادثة

الانضمام إلى المحادثة